Primăria organizează o nouă ediție a concursului „SLATINA. ACASĂ LA EUGEN IONESCU”

0
531

Continuă, și în acest an, concursul de eseuri şi artă grafică „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, fiind organizată a XII-a ediție. Competiția, care se adresează elevilor din clasele V–XII din unităţile de învăţământ ale municipiu, se desfășoară în perioada 14 noiembrie – 13 decembrie.

Consilierii locali urmează să aprobe bugetul pentru  premiile pe care le vor primi elevii câștigători, care pot fi de la clasa a V-a până la clasa a XII-a din școlile slătinene. Valoarea acestora se ridică la suma de 15.000 lei, iar premiile vor consta în bani.

Potrivit organizatorilor, concursul are două secțiuni.  Prima secţiune este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu, iar în a doua secţiune participanții vor realiza o pictură, colaj sau grafică pe calculator în care trebuie să  își imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită.
Înscrierile se vor face până pe data de 14 noiembrie iar evaluarea lucrărilor de la toate probele concursului se poate desfășura cu prezența fizică a membrilor comisiei sau în varianta on-line în perioada 29 noiembrie – 8 decembrie.

Pe baza punctajului final, organizatorii au de acordat următoarele premii: Secţiunea creaţie literară – premiul I – 1.000 lei; premiul II – 600 lei; premiul III – 400 de lei; premiul de popularitate – 200 de lei, iar la secțiunea artă vizuală – premiul I – 1.000 lei; premiul II – 600 lei; premirul III – 400 lei; premiul de popularitate – 200 lei.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here