Copiii sunt așteptați la startul ‘Cupei Slatinei la Înot’

0
751

Vești bune pentru copiii pasionați de înot. Vor începe înscrierile pentru cea de a a VIII-a ediție a competiției ce va fi organizată în incinta Bazinului Didactic de Înot din Slatina și se va desfășura pe 25 noiembrie.

Pot participa doar elevii din municipiul Slatina cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani, atât fete cât şi băieţi, sportivi ai „Bazinului Didactic de Înot – Slatina”.

Primăria municipiului Slatina dorește să organizeze în data de 25 noiembrie 2023 manifestarea sportivă ”Cupa Slatinei la Înot”, ediția a VIII-a, deoarece sportul are un rol major în viața fiecărui copil. Sportul este, de asemenea, un minunat instrument de socializare și de dezvoltare a valorilor educative: disciplină, răbdare, concentrare. – implicarea pe care o are Primăria municipiului Slatina în rândul sportivilor prin organizarea de competiții care să încurajeze practicarea sportului de orice fel în rândul elevilor în principal; – faptul că, principalele obiective ale Consiliului Local al municipiului Slatina sunt dezvoltarea vieții culturale, sportive și de tineret, cât și cele educative ale comunității noastre’, se arată în proiectul de hotărâre ce urmează să fie aprobat de aleșii locali ai Slatinei.

Potrivit aceleiași surse, un elev poate să se înscrie şi să participe la maximum 2 probe. Înscrierile la competiție, desfășurarea concursului și premierea câștigătorilor se vor efectua în funcție de șase categorii de vârstă. Ei vor susține probe la  25 m liber (crawl) ,  25 m spate , 25 m bras  și 50 m liber .

Toți participanții vor  primi o medalie şi o diplomă de participare iar cei clasați pe  locurile I, II şi III vor fi premiați cu articole sportive.

Pentru ediția din acest an, Primăria a alocat un buget de 20.000 lei.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here