Deputatul Cristina Prună a vorbit despre starea nației, la Slatina

0
1939

Deputatul USR, Cristina Prună, a fost prezentă astăzi, la Slatina. Aceasta a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă despre proiectul USR ”Zero taxe pe salariul minim”.

Potrivit deputatului USR adoptarea acestei legi ar duce la scăderea discrepanței dintre salarii, iar angajații vor putea rămâne cu mai mulți bani . “Zero Taxe pe Salariul Minim “ i-ar ajuta pe salariați să facă față creșterilor de prețuri.

“ Fiecare dintre noi vrem să câștigăm mai mult. Nu doar unii, nu doar cei care sunt acolo, angajați unde e putere, în jurul puterii, ci și oamenii care lucrează în economia reală, dar chiar și la stat. Pentru că noi ceea ce propunem este să reducem taxele pe muncă, prin acel “Taxe 0 pe salariul minim”. USR a mai vorbit despre această măsură. Ar însemna reducerea graduală a taxelor pe muncă și peste 1000 de lei în plus la salariu. Vă spuneam gradual pentru că avem un proiect de lege în Parlament pe care îl cer pe ordinea de zi , în plen, la fiecare ședință și se refuză discutarea lui, și de PSD și de PNL. Care de altfel ne spune că avem taxe mari în România și taxele pe muncă trebuiesc scăzute. Ei bine, la vot, acest proiect al nostru nu este votat și asta spune totul”, a declarat Cristina Prună.

De asemenea, parlamentarul a vorbit și despre inflație. Cristina Prună a subliniat că USR are soluții pentru stoarea creșterii prețurilor. Mai exact, deputatul susține că dacă angajările la stat ar fi stopate, atunci românii nu ar trebui să susțină salariii nejustificat de mari.

“Noi, USR, avem și o serie de soluții pentru a stopa această creștere a prețurilor care pare de neoprit . Anume, stoparea risipei la stat, stoparea cheltuielilor nesăbuite la stat. Pentru că vedem că aceste cheltuieli au tot crescut în ultima vreme și că statul,…domnul Marcel Ciolacu, promitea în iulie anul trecut că :’’statul va strânge cureaua”. Ei bine, statul nu a strâns deloc cureau. Vedem în fiecare zi cum numărul de posturi la stat, extrem de bine plătite, pentru camarila de partid, crește. Avem 200 de secretari de stat, de patru ori mai mulți decât în 2010(….) , iar aceștia mai au 1000 de consilieri pe lângă. Asta înseamnă niște sute de milioane, peste 300 de milioane de lei pe care noi, din taxele și impozitele noastre îi plătim pentru a susține aceste salarii bine plătite la stat”, a subliniat deputatul USR.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here