După o săptămână de vacanță zeci de elevi s-au întors în bănci, cu păduchi

0
734

90 de elevi olteni s-au întors în bănci, din vacanță, cu păduchi și micoze. 22 dintre elevi au avut păduchi iar medicii trag un semnal de alarmă cu privire la igiena corporală. Controalele vor fi făcute periodic in unitățile de învățământ. Această problemă este întâlnită atât în școlile de la țară, cât și la oraș.

In urmă cu trei săptămâni elevii au avut vacanța de schi, la întoarcerea la școală mulți au revenit nu doar cu forțe proapete. Controalele efectuate de Direcția de Sănătate Publică Olt după întoarcerea elevilor din vacanța arată că școlarii au luat diverse boli, cei mai mulți fiind diagnosticați cu paduchi și micoze.

Potrivit DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat după vacanța din luna februarie a anului școlar 2022/ 2023, în unitățile de învățâmant de la nivelul județului Olt, au fost examinați un număr de 36.916 ( 47.553 copii înscriși ) preșcolari și elevi, ocazie cu care au fost depistate un număr de 90 cazuri de îmbolnăviri, după cum urmează: 22 cazuri de pediculoză; 14 cazuri cu micoze; 54 cazuri cu angine. După prelucrare, din cele 22 cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la 7 zile de la depistare, a rămas în evidența 1 caz ( in mediul rural), acesta urmând a fi rezolvat ulterior. Infestarea cu acesti paraziti este favorizata de neglijarea regulilor minime de igiena individuală. Atentie, triajul epidemiologic va fi efectuat dupa fiecare vacanta, asa cum prevede protocolul.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here