Urmările vizitei lui Daea la DAJ Olt. Instituția este condusă de trei doamne

0
2159

Vizita lui Petre Daea la prima oră a dimineții de vineri, 18 noiembrie, s-a lăsat cu schimbări.

 Începând de luni, 21 noiembrie, Direcția Agricolă Olt are la conducere trei doamne-doi directori executivi și un director adjunct.

Liliana-Daniela Ispas preia o parte din sarcinile Gabrielei Andronie. Acesta este un artificiu făcut de ministrul Petre Daea pentru a păstra în echipă, atât pe Andronie, dar și pentru a aduce în conducerea Direcției un om de al său.

Este cunoscut că, Liliana-Daniela Ispas este susținută de consilierul personal al ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu.

Aceasta lucrează de 6 ani la Direcția Județeană pentru Agricultură și ocupă funcția de consilier superior. Prin ordinul de ministru emis în data de 21 noiembrie, aceasta a preluat Compartimentul formare profesională, promovare și elaborare proiecte.

 

 

Gabriela Andronie rămâne cu restul atribuțiilor printre care și implementarea programelor MADR.

Andronie lucrează în DAJ Olt din 2016 , inițial  a ocupat funcția de consilier superior , iar în 2020  a preluat conducerea instituției de la  Dragoş Drăghicescu.

Pe 29 iulie 2021, Ministerul Agriculturii a organizat concurs pentru şefiile a 5 direcţii judeţene din ţară, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş şi Olt. Gabriela Andronie a fost singurul candidat înscris pentru a prelua cu „acte în regulă” conducerea Direcţiei dar din  păcate, nota obţinută nu a fost suficientă, 52,2 puncte , minimul necesar pentru promovare fiind 70 de puncte. Aceasta a rămas în fruntea unității și , până în prezent, au mai fost făcute ‘artificii’ pentru a se păstra actuala formulă de conducere

De exemplu, în perioada pandemiei, atribuțiile unuia dintre directori au fost delegate  tatălui fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care în acea perioadă lucra la DAJ Olt. Între timp acesta s-a pensionat.

Momentan nu se știe cât va dura schimbarea făcută de Daea, și nici al cui nume va fi scris pe ușa biroului directorului executiv al DAJ Olt.

Redactor Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here