Medicul Liliana Berca recidivează. DGA a prins-o din nou cu șpagă

0
1668

Doctorița șpăgară Liliana Berca a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Diabetologul Liliana Berca este acuzată de luare de mită după ce ani de zile a primit diverse ”cadouri” din partea pacienților.

După ce Liliana Berca, fostul medic expert al asigurărilor sociale din cadrul Casei Judeţene de Pensii Olt, a fost condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi abuz în serviciu acum recidivează. Medicul diabetolog din cadrul l Spitalului Județean Piteşti a fost arestat preventiv azi fiind acuzat de luare de mită. Aceasta a mai ajuns în atenția DNA cand în 2010 a fost cercetată pentru fapte asemănătoare la Slatina. Sentința i-a sosit în 2015: 3 ani de închisoare cu suspendare.

Ofițerii DGA au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești. Se pare că medicul ar fi primit până în prezent, mită de la cel puțin 20 de pacienți. „În cursului zilei de astăzi, 09.11.2022, lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Argeș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat două percheziții domiciliare la sediul Spitalului Județean de Urgență Pitești, unde își desfășoară activitatea un medic primar, care are calitatea de suspect într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și dare de mită. Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puțin 20 de persoane, având calitatea de pacienți sau aparținători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical. Față de acesta, s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore. Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești”, a transmis DGA Piteşti.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here