Țară, țară vrem ostași. MApN recrutează 1695 de soldați

0
661

Ministerul Apărării Naționale recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de soldat/gradat profesionist – seria suplimentară 2022. Oltenii care vor să îmbrace haina militară se pot înscrie până la data de 24 octombrie

CMJ Olt anunță că înscrierea se face la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar iar doritorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții de recrutare:” cetăţenie română şi domiciliul stabil în România, vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire, absolvirea cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (minimul 10 clase),numai pentru arma „auto” şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma „geniu”, să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.”

Selecția candidaților se va desfășura în perioada: 26 septembrie – 11 noiembrie.

Potrivit CMJ Olt, tinerii rămași nerepartizași în prima etapă vor avea o nouă șansă:

Cei 734 de candidați declarați ”Nerepartizat” în seria I 2022 vor intra, din nou, în procesul de repartizare, alături de candidații recrutați pentru seria a II-a, fără să mai susțină probele de selecție (doar în cazul în care au trecut 6 luni de la ultima examinare medicală, candidați o vor repeta)’’, anunță aceeași sursă.

Examinarea medicală va avea loc în perioada 3 octombrie – 15 noiembrie. Termen final de întocmire sau actualizare a dosarelor de candidat: 25 noiembrie iar repartizarea candidaților pe unități militare, arme/servicii/specialități militare va avea loc în perioada 7-8 decembrie.

Potrivit CMJ Olt, o persoană poate candidat pentru un post, nu pentru toate locurile scoase la concurs, așadar, concursul este pe post. Prezentarea candidaților fără stagiu militar, în centrele de instrucție se va face în data de 9 ianuarie 2023 , iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here