Iubita polițiștului împușcat în cap, trimisă pentru 6 ani după gratii

0
1577
După patru ani ,magistrații olteni au decis să o trimită după gratii pentru 6 ani pe Alina Gheorghe, iubita polițiștului SCCO, Bogdan Dumitrescu, pentru uciderere din culpă. Tânăra este acuzată că l-ar fi împușcat în cap pe Bogdan, in noaptea de 31 ianuarie 2018.
Decizia magistraților nu este una definitivă.
Tânăra are de săvârșit 5 ani de pușcărie pentru ucidere din culpă, la care se adaugă jumătatea din pedeapsa pentru deținere fără drept a unei arme.
“Condamnă inculpata Gheorghe Alina la pedeapsa principală de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.p. În baza art. 67 alin. 2 C.p. rap. la art. 66 alin. 1C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a), b), h) C. p. respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme, pe o durată de 3 ani, a cărei executare începe după executarea pedepsei principale, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere’’, se arată în hotărârea Tribunalului Olt.
Mai mult, tânăra va trebui să plătească pensia alimentară urmașilor polițistului, cei doi copii ai acestuia dintr-o căsătorie anterioară.
“În baza art. 19 alin. 1 C.p.p. şi art. 397 C.p.p. rap. la art.1357 Cod civil art. 1390 alin.3 Cod civil admite în parte acţiunea civilă exercitată în procesul penal de persoana vătămată Dumitrescu Ioana Andreea – în calitate de reprezentant legal al minorilor Dumitrescu Victor Mihai şi Dumitrescu Ariana Elena şi obligă inculpata la plata sumei de 1500 lei/lunar pentru ambii copii reprezentând cuantumul prestaţiei periodice (contribuţia la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională – fil.93-95 dosar instanţă), începând cu data decesului tatălui acestora, 29.04.2018 până la terminarea studiilor şi a sumei de câte 130.000 euro, respectiv echivalentul în lei la data plăţii, daune morale pentru fiecare dintre cei doi copii ai victimei’’, se arată în aceeași sursă.
Mai mult, Alina Gheorghe va trebui să plătească și cheltuielile de spitalizare ale victimei sale, la care se adaugă și cheltuielile de judecată.
Reamintim că, în noaptea de 31 ianuarie, polițistul, tată a doi copii, a fost împușcat în cap de prietena sa după ce ambii consumaseră băuturi alcoolice. Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, bărbatul a fost împușcat cu un pistol personal ce nu avea piedică. Alina Gheorghe a fost reţinută miercuri, 10 aprilie 2019, după ce procurorii au coroborat mai multe probe şi au concluzionat că femeia a acţionat trăgaciul conştientă fiind că pe ţeavă există posibilitatea să mai fie gloanţe.
Bogdan Dumitrescu, în vârstă de 32 de ani, a murit după trei luni. Timp în care a fost internat în Spitalul Clinic de Urgență Craiova.
Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here