,,Universuri paralele,,- o nouă expoziție semnată de Paul Tudor Balș, la Galeria Artis

0
1578

Un nou vernisaj va avea loc mâine, 12 octombrie la Galeria Artis din Slatina.
Artistul plastic Paul Tudor Balș vine în fața publicului slăinean cu a 45-a expoziție, ,, Universuri paralele,, , ce include 40 lucrări care reprezintă pictură abstractă și pictură clasică. Artistul prezintă peisajul copilăriei la Balș, iar în alte lucrări îmbină realismul cu natura statică dar totodată o și interpretează.
„Natura statică ocupă un loc important în creația mea. Obiecte vechi, cum ar fi o lampă, un fier de călcat pe cărbuni, un ceas deșteptător și vaze transparente devin sursa mea de inspirație. Aceste obiecte îmi amintesc de casa bunicilor, unde am avut o copilărie fericită. Nimic nu se compară cu amintirile copilăriei, care au devenit tablouri“, spune artistul.
Natura este principala sursă de inspirație. Oamenii, de asemenea, sunt un univers, fiecare portret pictat se transformă într-o lume de inspirație cu ajutorul culorilor.
În temele abordate transpune natura în simplitatea și puterea ei.
„Pentru mine pictura reprezintă o lume aparte, o lume pe care tu, ca artist, o poți crea, un univers unic transpus în culoare și forme. Dacă nu aș fi fost pictor, aș fi inventat o meserie asemănătoare picturii, având ca obiectiv studiul formelor din natură“, mai spune pictorul.
Potrivit reprezentanților Muzeului Județean:,, Expoziția poate fi vizitată cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei,,
Paul Tudor Balș este absolvent în 1974 al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ București, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 1993, Paul Tudor a expus începând din 1974 la toate saloanele județene și interjudețene de la Craiova, Slatina, București. A realizat numeroase expoziții personale în țară și străinătate, lucrări ale sale figurând în prezent în colecții din România, Bulgaria, Grecia, Rusia, Franța, Germania, Italia, Austria și SUA.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here