Încep lucrările la blocul ANL Vișina. Până în toamnă trebuie să fie gata

0
736

De curând, Agenția Națională de Locuințe a emis ordinul de începere a construcției unui bloc de 12 locuințe în comuna Vișina.

Proiectul este derulat prin „Programul de construcții locuinţe pentru tineri, destinate închirierii”, program ce se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, informează reprezentanții Agenției Naționale de Locuințe.

Astfel, tinerii din mediul rural au posibilitatea folosirii apartamentelor create special și, ulterior, dacă îndeplinesc condițiile specifice, acestea pot rămâne în posesia lor.

“Referitor la amplasamentul din comuna Vișina, județul Olt, proiectul a fost lansat inițial în mai 2018, dar constructorul nu a mai fost capabil de a continua lucrările iar in primăvara anului trecut lucrările s-au blocat.

Am fost nevoiți să reziliem contractul cu primul constructor si sa scoatem la licitație restul de executat in valoarea de 1.060.464,25 lei, inclusiv TVA. Acest amplasament este prevăzut cu 12 unități locative iar până în toamna acestui an, blocul va fi dat în folosință”, a declarat pentru Ptv Oltenia, directorul adjunct al ANL, Gabriel Stanciu.

Potrivit proiectului, locuinţele (apartamente) sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile locale, cu drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor. După finalizarea lucrărilor, acestea sunt predate autorităților publice locale în vederea administrării și repartizării către tinerii care îndeplinesc criteriile de acces.

Fondurile utilizate pentru realizarea lucrărilor de construcție sunt asigurate de la bugetul de stat, credite interne/externe, sume rezultate din vânzarea locuinţelor pentru tineri, realizate în anii anteriori, precum şi din alte surse legal constituite.

De asemenea, autorităţile locale asigură utilităţile necesare.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here