10.000 de euro pentru visul unui șofer

0
791

Doi olteni au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile după ce au cerut şi primit aproximativ 10.000 de euro, căruia i-au promis că vor interveni pe lângă lucrătorii de la Permise pentru preschimbarea unui permis de conducere provizoriu din Marea Britanie. Timp de doi ani a asteptat bărbatul cele două premise, dar se pare că a rămas doar cu banii dați.

Cei doi olteni sunt cercetați sub control judiciar, fiind acuzați de trafic de influență, respectiv complicitate la trafic de influență, după ce în urmă cu doi ani au cerut și primit aproape 10.000 de euro pentru a preschimba un permis de conducere provizoriu de Marea Britanie cu unul românesc și pentru promovarea examenului auto.

Cei doi au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Anchetatorii susțin că bărbatul din municipiul Slatina, în vârstă de 39 de ani, este cercetat pentru două fapte de trafic de influență, iar cel de 37 de ani din Sârbii Măgura, este cercetat penal pentru două infracțiuni de complicitate la trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat de presă remis de Parchetul Olt, faptele au avut loc în luna aprilie a anului 2019. “În fapt, s-a reţinut că în luna aprilie 2019, denunţătorul I.L. i-a remis celui dintâi inculpat sumele de 6000 euro şi 3500 euro, pe care acesta i le-a dat celui de-al doilea inculpat, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul SPCRPCIV Olt, astfel încât denunţătorul să preschimbe un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc (în schimbul sumei de 3500 euro), iar fiul acestuia să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere (contra sumei de 6000 euro)’’, se arată în comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt Denunţătorul i-a remis celui dintâi inculpat sumele de 6.000 euro şi 3.500 euro, pe care acesta i le-a dat celui de-al doilea inculpat, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt. Concret, 3.500 de euro au fost dați pentru preschimbarea permisului de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc, iar suma de 6.000 de euro a fost dată pentru ca fiul demuntatorului să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar în urma denunțului făcut, cei doi bărbați sunt anchetați sub control judiciar pentru trafic de influență.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here