66 DE PERMISE RETINUTE, 8 PENTRU CONSUM DE ALCOOL

0
532

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii olteni s-au aflat la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 694 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 241.400 lei.

Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 66 de permise de conducere, fiind retrase şi 8 certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 19 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 8 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 9 pentru conducere fără permis şi 2 pentru alte abateri.

Exemple: La data de 03 iulie, în localitatea Pârşcoveni, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot in data de 03 iulie, în localitatea Grojdibodu, a fost depistat un bărbat, de 54 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

La data de 05 iulie, în localitatea Şopârliţa, a fost depistat un tânăr, de 18 ani, din comuna Dobrun, în timp ce conducea un autoturism, fără a deţine permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here