ANPC introduce reglementari pentru produsele neambalate

0
474

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca produsele alimentare neambalate ar trebuie sa contina si informatii cu privire la prezenta substantelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranta. Informatiile trebuie sa fie accesibile si disponibile direct la locul de desfacere. In cazul comercializarii la distanta, aceste informatii vor fi oferite inainte de achizitie.

ANPC reglementează informarea consumatorilor referitor la prezența factorilor alergeni în produsele alimentare neambalate. In acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul Președintelui ANPC pentru furnizarea de informații privind prezența unor substanțe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranță la produsele alimentare neambalate. Ordinul prevede ca, produsele alimentare nepreambalate să fie însoțite, la vânzare, în mod obligatoriu, de informații privind prezența substanțelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranță.

Potrivit unui comunicat emis de catre ANPC: “Informațiile trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanță, înaintea achiziționării acestora. De asemenea, informațiile trebuie să fie înscrise într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Nu în ultimul rând, ordinul arată că, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vânzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanță, informațiile privind substanțele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranță figurează pe suportul de vânzare la distanță, pe eticheta de preț sau ambalajul de transport, precum și în orice material informativ.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here