Acţiuni de control desfăşurate în luna mai de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt

0
430

În luna mai, controalele oficiale efectuate în domeniul siguranței alimentare efectuate de către medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au continuat. S-au realizat 203 controale în unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

În cadrul verificărilor s-a urmărit modul în care operatorii din sectorul alimentar autorizaţi/înregistraţi sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor respectă condiţiile sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la procesarea alimentelor de origine animală (carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă) şi nonanimală (produse de panificaţie şi patiserie, legume-fructe), asigurarea trasabilităţii acestora, condiţiile de ambalare, transportul, depozitarea şi comercializarea acestora către consumatorul final.

Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare, astfel că au fost aplicate 14 (patrusprezece) avertismente conform O.G. 2/2001 (la magazine alimentare, un bar, centre de prelucrare lapte integrate în cadrul exploatațiilor nonprofesionale) și 6 (șase) sancțiuni contarvenționale conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 35600 lei (la magazine alimentare, o unitate de ambalare, o braserie, rulotă fast food) din Slatina și Caracal.

Principalele nereguli sancționate au fost: igienă necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, etichetare necorespunzătoare, unități neînregistrate sanitar veterinar, satrea de sănătate a personalului neverificată. S-a reținut oficial cantitatea de 17,4 kg carne de porc (spată de porc și carne tocată cu modificări organoleptice), care a fost dirijată către unitate de neutralizare autorizată sanitar veterinar.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here