Operațiune de amploare a polițiștilor. 218 percheziții în Olt, capitală și în alte 27 de județe.

0
1515

Operațiune de amploare a polițiștilor. 218 percheziții în Olt, capitală și în alte 27 de județe. Operațiune de amploare a Polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș a avut loc în această dimineață. Nu mai puțin de 218 percheziții domiciliare au loc în București și în 28 de județe printre care și în Olt. Au fost vizate persoane bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Dosarul vizează o societate comercială care ar fi trebuit să asigure mentenanța echipamentelor de protecție din instituții. Potrivit rechizitoriului, începând din 2019, societatea ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În baza contractelor, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate. 13 dintre aceste descinderi au loc în județul Olt, în municipiile Slatina, Caracal și comunele Rusănești, Cilieni.

“Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.’’, se arată în comunicatul Poliției Române. Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcţionalitatea şi calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii.

Potrivit sursei citate, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate.

„Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora”, precizează IGPR. La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale și lucrători din cadrul D.G.A. Mureș.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here