Noi proteste la Guvern. Polițiștii olteni printre protestatari.

0
1498

Polițiști olteni au participat la mitingul organizat de Federația Sindicatelor Democratice din România, la Guvernul României.

Din Olt au participat polițiști din Sindicatul SidePol. În mare, polițiștii au aceleași nemulțumiri ca și colegii lor. Ei își cer drepturile salariale și schimbarea sistemului de pensii în ceea ce îi privește. Pe lista revendicărilor s-a aflat asigurarea unui salariu minim decent, sistem de pensii echitabil, servicii Publice de calitate, deblocarea negocierilor colective la nivel sectorial si național, taxare justă pe forță de muncă, aplicarea corectă a legislației.

Potrivit președintelui SidePol Olt, Alen Nuțu, în județ filiala sindicală este nou înfințată, iar numărul membrilor este de 50 de persoane. Mai mult, acesta susține că problemele polițiștilor sunt multe și au fost ingnorate de mai mulți ministri, de-a lungul timpului.

“Am participat cu un număr restrâns de oameni pentru a respecta măsurile impuse de pandemie. De la Olt au participat 3 polițiști. Avem în mare aceleași nemulțumiri ca și colegii noștri din alte sindicate, chiar și ceva în plus. Vrem taxarea corectă pe activitate. Aceasta să fie făcută în conformitatea cu fișa postului. Un lucru ce ne doare foarte tare, este faptul că, și în 2021, noi, polițiștii, nu dispunem de o dotarea necesară pentru a ne face meseria. Secțiile de Poliție și polițiștii sunt în continuare deficitari în acest domeniu. În 2020 au fost achiziționate autoturisme care nu corespund activității noastre. Cu aceste autoturisme se pot căra, eventual, hârtii, de la o instituție la alta. În activitatea noastră, noi, avem nevoie de autoturisme de viteză. Nu puteam urmării cu un Logan un infractor ce are un atutorism mult mai puternic. Am cerut aparatură pe aceste mașini pentru a nu mai sta să cerem informații prin stație. Armanentul este depășit. Au fost cumpăratea pistoale, la noi nu au ajuns. Problemele noastre sunt vechi, iar lista este lungă, fiindcă nimeni nu a făcut nimic și se pare că nici nu fac”, a declarat Alen Nuțu, președinte SidePol Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here