Cutia cu donații. O Campanie ProVoluntariat. Anul acesta, copiii și bătrânii din Brastavățu vor primi ajutor din partea voluntarilor

0
1669

Primăvara cu toții facem curățenie în dulapuri, sau mergem la cumpăraturi pentru achiziționarea unor noi haine, așa că putem face și o faptă bună. Lucrurile ce nu ne mai vin le putem dona celor mai putini norocoși. Sau putem cumpăra o un caiet in plus, un tricou cu gândul să ajungă în cutia pentru donații pentru copii din familiile defavorizate.

Asociația ”Pro Voluntariat” a lansat cea de a III-a ediție a Campaniei “We CARE for those in NEED- DONATION BOX” iar anul acesta obiectivul voluntarilor este acela de a ajunge în pragul Sărbătorilor Pascale atât la copiii nevoiași, cât și la bătrânii singuri. Iar criza generată de pandemie face ca numărul acestora să fie mult mai mare decât în anii trecuți. Așa că, voluntarii au nevoie de cât mai multe donații.

“Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar. Deși legislatia prevede gratuitatea învățământului public, realitatea ne arată că părinții trebuie să facă față unor cheltuieli strâns legate de școlarizarea copiilor lor. Fie că este vorba de uniformă, manuale alternative, rechizite, transportul spre și dinspre școală sau meditații, costurile „ascunse” ale învățământului reprezintă obstacole greu de depășit în calea dreptului la educație al tuturor copiilor, dar mai ales al celor din familii sărace. De asemenea, riscul părăsirii școlii crește și în cazul copiilor ai căror părinți, cu un nivel redus de educație, nu pot să îi sprijine pe copii în efectuarea temelor.

O povară în plus pentru copiii din comunități defavorizate este data de educația online în contextul pandemiei Covid-19. Familiile nu își pot permite achiziționarea unei tablete pentru fiecare copil și, în situația desfasurarii orelor online, acești copiii nu mai au acces la educație. Continuam si extindem proiectul nostru inceput alaturi de prietenii nostri de la UNILEVER Romania.

Și cu ajutorul vostru vrem sa pregatim pachete pentru copii sarmani, pachete care sa contina: alimente de baza, produse de curatenie si igiena personala, rechizite.

De asemenea orice sprijin financiar ne va permite sa putem achizitiona tablete pentru acei copii care nu au inca acces la orele online”, a declarat președintele Asociației Kalman Szocs.

Anul acesta toate donațiile vor ajunge la copiii și bătrânii din Brastavățu. Zilele acestea sunt identificați beneficiarii cu ajutorul autorităților locale. Cei care vor să doneze o pot face apelând următoarele date d de contact:

E-mail: pro.volunteering@gmail. com Telefon: 0745 302 296 (Kalman) 0741 219 180 (Aurora)

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here