Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit ! 25 mai este data limita!

0
681

În aceste vremuri tulburi, cu toții ne facem griji pentru ce urmează. În multe companii, angajații au intrat șomaj tehnic. În timp ce altele au fost nevoite să pună lacătul pe ușă. Nimeni nu știe exact pentru cât timp.
Persoanele care doresc insa, sa sustina anumite ONG-uri în aceste momente complicate, ar putea face ceva in acest sens. Ar putea redirecționa 3,5% din impozitul pe venit. Procentul reprezintă o mică parte din impozitul pe care statul l-a reținut de la fiecare salariat în 2019. Acest lucru se poate face doar o singură dată pe an, până pe 25 mai. Spre deosebire de anul trecut, procentul a crescut de la 2% la 3,5%.
Să redirecționezi impozitul pe venit înseamnă să completezi un formular și să-l depui la Administrația fiscală din zona în care locuiești.
Ai mai multe opțiuni: să te deplasezi la ANAF, să trimiți formularul prin poștă, cu confirmare de primire, sau să-l trimiți online, prin serviciul Spațiul Privat Virtual. Nu este nevoie să atașezi Fișa Fiscală, iar suma redirecționată va fi calculată și completată de către inspectorul fiscal. Aceasta nu reprezinta o donatie. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2019.
În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here