USR Olt cere să fie cumpărate tablete cu bani din Fondul de rezervă al județului

0
1138

USR Olt cere Consiliului Județean să aloce bani din fondul de rezervă al județului pentru achiziționarea de tablete cu internet pentru cadrele didactice și elevii care nu dispun de astfel de materiale.
„Din perspectiva gratuității învățământului de stat așa cum prevede Constituția României, USR OLT consideră că este nedrept, discriminatoriu și nedemn ca autoritățile statului, inclusiv Consiliul Judetean Olt și consiliile locale ale tuturor localităților din jud. Olt, să nu asigure aparatura, tehnologiile și resursele materiale necesare pentru continuarea procesului educațional inclusiv în aceasta perioada de criză”, se arată în comunicatul emis de USR Olt.
După ce luna trecută au fost alocați bani din fondul de urgență pentru trei spitale din județ, USR Olt cere ca aceiași măsură să fie luată și pentru elevi, cu o lună înainte de vacanță.
„Astfel, USR Olt consideră ca oportună organizarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Județean OLT cât mai urgent, ședința în care sa se poată aproba rectificarea bugetară și aprobarea alocarii de fonduri pentru achiziționarea de tablete cu internet pentru elevi și profesor”, se arată în același comunicat.
Pentru desfășurarea în mod transparent și obiectiv a procesului de achiziționare și dotare a elevilor și profesorilor cu tablete cu internet, USR OLT face următoarele recomandări:

  • CJ Olt, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Olt, dar și cu Direcția Generală de Asistență Socială, să facă un inventar al numărului de tablete necesare pentru elevi și profesori, pe baza de criterii transparente, clare și obiective;
  • Predarea tabletelor cu internet către elevi și profesori sa fie făcută cu ajutorul Direcției de Asistență Socială, și nu prin primarii sau consiliile locale.
  • Procedura de achiziție, alocare și distribuire de tablete să fie urmată de sesiuni de training online pentru profesori și părinți, pentru ca aceștia să poată învăța copiii cum să folosească aceste tablete cu internet și cum să participe și interacționeze în timpul orelor online. CJ Olt poate colabora și transmite către Inspectoratul Școlar Județean Olt recomandarea pentru implementarea unei strategii de training clare care să acopere toți părinții și profesorii, inclusiv din mediul rural, pentru asigurarea șansei tuturor elevilor olteni la educația online.
  • Procedura de achiziție sa fie derulata prin SEAP și să fie făcută în mod transparent, pe criterii obiective și nu cu dedicatie pentru firmele apropiate de oameni politici sau funcționari publici, firme tradițional abonate la contracte cu instituțiile statului”, se arată în aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here