Personalul care lucreaza in centre rezidentiale cu batrani sau copii, izolare preventiva la locul de munca

0
884

Pe langa medici, asistente, infirmiere, mai exista si o alte categorii de persoane care se afla tot in linia intai in lupta cu aceast coronavirus.

Este vorba despre personalul care lucreaza in azile si in camine de batrani care au intrat în izolare preventivă, la locul de muncă. Noua Ordonanţă MIlitară anunţată, joi noaptea, de ministrul Marcel Vela, introduce obligativitatea personalului din centrele sociale pentru bătrâni de a rămâne în izolare, la locul de muncă, insa, cei îngrijiţi pot fi luaţi acasă de către familie sau aparţinători.
Potrivit Directorului DGASPC Olt,
„acestia nu au avut nici 24 de ore timp sa isi ia la revedere de la familie și să realizeze ce se întâmplă, ieri, in ziua de Florii, i-am găsit, la centre, cu zâmbetul pe buze, împreună, solidari si fără resentimente. Alături de tinerii, persoanele cu dizabilitati sau vârstnice pe care le îngrijesc, au sărbătorit ca intr-o mare si frumoasă familie! Îmi plec pălăria in fața lor, mi-au dat putere și sunt mândră că am astfel de colegi.”
Decizia autorităţilor a venit după declansarea situaţiei grave la căminul de bătrâni din Galaţi, unde au murit două persoane, un bărbat de 82 de ani şi un altul de 74 de ani, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 26. Prevederea privind personalul din aceste centre apare la articolul 9 din Ordonanţa Militară. Astfel, „se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, publice și private, prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.867/2014”.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here