În Slatina se dezinfectează zilnic

0
835


În ultimele săptămâni, în Slatina, ‘lupta’ cu virusul mortal se dă pe toate planurile. După ce au fost dezinfectate și închise parcurile și locurile de joacă, acțiunea de igienizare continuă cu scările de bloc și dezinfecția străzilor.

Bulevardele au fost igienizate primele, apoi s-a intervenit pe strazi și aleile dintre blocuri. S-a intervenit și în cartierele de case.

Potrivit edilului Emil Moț, se dezinfectează zilnic cu substanțe pe bază de clor.
Operațiunile de dezinfecție din orașul nostru, sunt efectuate cu 7 autospeciale dintre care 3 utilaje de mici dimensiuni, potrivite și pentru trotuare, parcări sau străzile înguste și 4 autocisterne cu stropitoare sau furtunuri cu presiune.

„Dacă nu am ajuns încă pe strada sau aleea dumneavoastră, stați liniștiți! Ajungem cu siguranță! Aveți încredere! Sănătatea este prioritatea noastra !Avem grijă de dumneavoastră! Stați acasă! Suntem permanent în teren pentru voi!’, a transmis pe pagina sa de socializare edilul Emil Moț.

Pentru aceste acțiuni, angajații de la Dezvoltarea Urbană lucrează la foc continuu. De altfel, pentru a îi proteja pe angajați, conducerea firmei locale a fost nevoită să trimită în concediu de odihnă forțat mai mulți angajați.
Angajații rămași la muncă au fost împărțiți în două echipe. Cei care lucrează noaptea la dezinfecția străzilor și cei care lucrează ziua, la întreținerea spațiilor verzi, în aceasta perioadă făcându-se curațenia de primăvară.
Totodată, municipalitatea anunță că va continua achiziționarea de dispensere pentru amplasarea acestora în scările de bloc și unele instituții publice.
‘”Se aprobă continuarea achiziționării produselor dezinfectante pe toată perioada Stării de Urgență, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 4/29.03.2020, art. 6, alin. 1 și 2, în vederea asigurării permanente a acestora în recipientele montate în scările blocurilor de locatari de pe raza municipiului Slatina (peste 1400 de scări, peste 1400 de recipiente, fiind necesară umplerea acestora de aproximativ trei ori pe săptămână)”, se arată în decizia Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Slatina.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here