Primarul din Drăgănești condamnat pentru corupție

0
1010


După 4 ani de procese, dosarul edilului Pantelie Rotaru are o soluție definitivă.

Magistrații Curții de Apel Craiova s-au pronunțat în cazul primarului din Drăgănești Olt. Acesta a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru corupție.
Primarului i-a fost confiscată suma de 12.590,51 lei, sumă pe care procurorii spun că edilul a decontat-o din banii instituţiei, către un service auto. Mai exact, acesta a reparat mașina soției cu banii primăriei.
„Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Motroc Cristian. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc. Rotaru Pantelie suma de 12590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică. Document: Hotarâre 286/2020 26.03.2020“.
Anul trecut, magistrații Judecătoriei Caracal l-au condamnat pe edilul din Drăgănești Olt la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 3 ani. Pe lângă acestea i-a fost interzise și o serie de drepturi.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here