Fermierii cer demisia ministrului Agriculturii

0
965

Fermierii nu mai au răbdare. Pandemia lovește și în economie, din toate părțile, iar producătorii agricoli și crescătorii de animale susțin că nu sunt ajutați să livreze populației hrană.


În neumărate rânduri aceștia au cerut ajutor din partea Ministerului Agriculturii, iar acum mai mult ca niciodată, aceștia isi exprimă indignarea față de lipsa de comunicare și strategie din partea Ministerului Agriculturii.
“Se observă faptul că Ministerul Agriculturii s-a transformat în ”Agenție de plăți” uitând că are o responsabilitate față de fermieri dar și față de lucrătorii din sectorul agricol. În acest context considerăm oportun ca, Ministerul Agriculturii să publice situația societăților comerciale din agricultură și industrie alimentară respectiv a deciziilor luate de angajatori cu privire la salariați, respectiv câte contracte individuale de muncă sunt suspendate, câte contracte de muncă sunt încheiate, câte societăți comerciale și-au suspendat activitatea. Dacă conducerea Ministerul Agriculturii consideră că este depășită de situație și nu poate face față presiunii pot face același lucru ca Ministrul Victor Costache”, se arată în comunicatul emis de Federația Națională a Lucrătorilor, federație la care este afiliat și Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt.
Fermierii susțin că Ministerul Agriculturii ar trebui să asigure ”un culoar” produselor obținute de producătorii agricoli autohtoni. Oamenii sunt dezamăgiți, și spun că actuala guvernare le-a promis că agricultura va fi o prioritate și că va creste accesul la piașă al produselor românești pe piața internă și externă.
“Ori, nu s-a luat nici o decizie privind cele sus menționate, mai mult din comunicările publice nu rezultă vreun interes imediat privitor la asigurarea hranei și în principal a legumelor proaspete populației. Așa cum am menționat poate ar fi corect din partea dumneavoastră și a echipei să faceți același lucru ca Ministrul Victor Costache. În momentul de față legumicultorii sunt nevoiți să arunce recoltele datorită lipsei de decizie, de interes și de asumare a unor măsuri clare și coerente, opinăm că trebuie să vă asumați decizia Ministrului Victor Costache . Nu există vreo comunicare privind măsurile pe care intenționați să le luați în contextul în care Uniunea Europeană a suspendat ”Pactul de stabilitate și creștere”, acest lucru însemnând că, guvernele țărilor membre pot cheltui oricât pentru a-și salva economia, fără a mai fi obligate să-și limiteze deficitul bugetar la 3% din PIB”, se arată în același comunicat.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here