Programul ‘Usturoiul’ continuă, iar documenetele vor fi depuse prin poștă

0
850

Programul ‚Usturoiul’ continuă. Executivul a aprobat „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”.

Fermierii olteni vor putea în continuare să solicite sprijinul financiar de maximum 3.000 euro la hectar. Cererile pot fi depuse până la data de 15 mai inclusiv iar producția de usturoi poate fi valorificată între 1 iulie-20 noiembrie.
„Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: – să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp, – să obţină o producţie de minimum 3 kg usturoi/10 mp de pe suprafaţa declarată; – să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol, – să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative; – să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, completat cu tratamentele aplicate culturii”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Agriculturii.
Având în vedere starea de urgență instituită la nivel național și măsurile dispuse pentru prevenirea și limitarea efectelor epidemiei determinate de infectarea cu coronavirus, fermierii își vor putea depune dosarele prin poștă.
Reprezentanții DAJ Olt vor verifica existența culturii și evaluează producția înainte de recoltare. Responsabilul cu gestionarea registrului unic, din cadrul DAJ OLT este doamna Manta Elena, iar datele de contact sunt:
-telefon: 0249430538;
-fax: 0249416538
-mail: dadr.ot@madr.ro sau director.executiv@dadr.ro.

Anul trecut, în primul an în care a fost implementat Programul ‘Usturoiul’, în Olt s-au înscris 16 fermieri.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here