Iarna s-a întors în martie

0
688

Iarna s-a întors în forță. Oltul se află sub cod portocaliu de 48 de ore, iar meteorologii anunță că temperaturile vor rămâne aceleași până joi.
Drumarii se luptă cu zăpada care a căzut fără încetare, dar și cu vântul care a spulberat-o.


SDN Slatina a intervenit cu toate utilajele aflate în bază dar și cu material antiderapant pe drumurile naționale. Vântul puternic a afectat vizibilitatea pentru șoferi.
„La această oră nu sunt drumuri cu circulația întreruptă sau restrictionată, se circulă îngreunat pe sectoarele de drum unde viscolește dar acționăm continuu pentru evitarea formării sulurilor de zăpadă, suntem în drum și acționăm atâta timp cât este nevoie. Am stat alături de colegii mei în teren să îi sprijin și totodată să mă asigur că nu o să fie probleme pe rețeaua de drumuri naționale administrate de noi”, a declarat Bogdan Bratu, directorul DRDP Craiova.
Pe drumurile județene au intervenit cele patru firme care se ocupă de deszăpezire. Pentru a nu fi probleme, sunt pregătite peste 2.000 de tone de material antiderapant.
Potrivit directorului din cadrul CJ Olt, s-a intervenit în special în nordul județului, unde au fost înregistrate mai multe probleme. „Cele patru firme cu care avem contract erau pregătite, fiindcă încă de sămbătă a fost emis cod de avertizare. S-a intervenit cu materiale antiderapante în pantă, pe poduri și în curbele periculoase din județ”, a spus Cornel Motoi, director în cadrul CJ Olt.
În Slatina au intervenit cei de la Salubris și Dezvoltare Urbană. Pe străzi și bulevarde s-a intervenit și cu material antiderapant. Pe trotuare se va interveni pentru că în cursul nopții s-a format polei. La acestă oră, în tot județul, se circulă în condiții de iarnă.
În sudul judeţului Olt, în această dimineață mai multe sectoare de drum erau închise, conform informaţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
„La ora 06.30, din cauza viscolului, DJ 641, pe tronsonul Caracal-Cezieni, este închis circulaţiei. De asemenea, sunt blocate următoarele tronsoane de drumuri judeţene: DJ 653 – Crăciunei-Stoicăneşti, DJ 679 – Văleni-Mihaieşti, DJ 546 A – Văleni-Stoicăneşti, DJ 546 B – Potcoava-Movileni, DJ 703 – Tufeni – limită cu judeţul Teleorman“, a transmis ISU Olt.
La această oră termometrele arată o temperatură de 0 grade Celsius, dar vântul face ca aceasta să fie resimițita ca fiind mai mica. Codul portocaliu va înceta mâine, la ora 10.00, dar se pare că ninsorile vor fi înlocuite de ploi.

Reporter: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here