Cod portocaliu de ninsori abundente

0
732

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU, valabilă în intervalul 23 martie, ora 02:00-25 martie, ora 10:00. Fenomenele preconizate sunt ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol.

„În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității”. informează ANM. În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Avertizarea a fost transmisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din județ și instituțiilor din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt.

Pe timpul avertizării, conform prevederilor legale în vigoare, este obligatorie asigurarea permanenței, cu personal specializat, la sediile primăriilor. La ora 08.00, conform datelor furnizate de operatorul de distribuție a energiei electrice, 925 de consumatori nu erau alimentați cu energie electrică. Localitățile afectate sunt: Morunglav, Bobicești, Deveselu, Vlădila și Studina. Aceasta este situația transmisă de societatea de distribuție, la ora 08.00.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here