Produsele de igienă de la UE, mană cerească în criza creată de COVID

0
782

Peste 31.000 de olteni au primit până acum produse de igienă orală, produse de igienă corporală şi produse pentru igiena casei.


Oltenii cu venituri reduse au primit ajutoare de la Uniunea Europeană. Vorbim despre pachete formate din produse de igienă orală (periuţă, pastă de dinţi), produse de igienă corporală (săpun lichid, şampon copii şi adulţi) şi produse pentru igiena casei (detergent de rufe) oferite prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2019/2021.
Cei care au primit aceste ajutoare sunt beneficiarii de venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei.
Conform datelor solicitate de Prefectura Olt, până în acest moment
distribuirea ajutoarelor s-a făcut pentru un număr de 31.806 persoane din cele 112 localități. Cu toate că distribuirea a început încă de luna trecută până la această dată au rămas nedistribuite 4028 de pachete.


Potrivit reprezentanților Prefecturi: „aceste pachete urmează să fie distribuite persoanelor vulnerabile după ce vor fi indentificate în urma efectuării unor anchete sociale. Mai ales că, legea prevede ca în cazul în care mai există stocuri de produse de igienă după ce s-au distribuit persoanelor beneficiare de venit minim garantat şi familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acestea se vor distribui persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.”
Sunt și localități unde deși există un număr foarte mare de asistați sociali, pachetele de la UE au fost distribuite într-un timp record.


La Movileni, una dintre aceste localități, potrivit edilului Sorin Toma:
„am avut 692 de pachete primite și au fost distribuite la 197 de persoane vulnerabile, 344 de persoane ASF și 151 de pachete pentru ajutor social. Am dat tot, după ce am făcut anchete sociale am distribuit toate pachetele.”
Conform unor surse, în 2020, vor fi patru etape de distribuire a produsele de igienă oferite de UE în cadrul acestui program. De asemenea, prin POAD se vor distribui şi pachete cu produse alimentare.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here