COVID-19 impune măsuri atât în biserici, cât și în cimitire

0
852

Episcopia Slatinei și Romanaților a luat măsuri de prevenire împotriva răspândirii coronavirusului. Deși mai multe instituții de stat și-au închis porțile pentru public, bisericile rămân deschise.


Din cauza situației generate de pericolul răspândirii coronavirusului și la noi în țară, Episcopia face un apel la toți credincioșii ca să evite aglomerațiile și chiar să asculte slujbele la radio sau să le vadă la posturile de televiziune. Cât despre cei care vor în acestă perioadă să se spovedească, preoții îi îndeamnă să aleagă o zi din timpul săptămânii, pentru a evita aglomerarea duminica.


‘Lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic credincioșilor pe întreaga perioadă a săptămânii, încât preoții slujitori să poată răspunde tuturor solicitărilor credincioșilor privind Spovedania, Împărtășania și citirea unor rugăciuni. Astfel, se va evita aglomerația credincioşilor la slujbele de sâmbătă şi duminică’, se arată pe site-ul Episcopiei.
Mai mult slujbele vor fi săvârșite în afara bisericii.
„Pentru a evita aglomerarea credincioşilor în spațiul de cult, în timpul săvârșirii Sfintei Liturghii se vor utiliza difuzoare exterioare sau Sfânta Liturghie se va săvârşi în aer liber, lângă lăcașul de cult. Cu prilejul săvârșirii slujbelor bisericeşti, înainte de otpust se va citi rugăciunea specială pentru pocăință, pentru oprirea epidemiei actuale, pentru însănătoșirea persoanelor bolnave și pentru întărirea spirituală a cadrelor medicale și a persoanelor care contribuie la prevenirea și combaterea epidemiei”, a comunicat Episcopia Slatinei și Romanaților.
În Biserici au asigurate zone de igienizare a mâinilor, cu produse necesare pentru aceasta, iar preoții s-au transformat și înconsilieri pentru enoriașii care așteaptă minuni Dumnezeiești, fără a respecta normele de igienă și măsurile impuse de epidemiologi.
Restricții au fost impuse și în cimitire. Administratorii au decis să nu mai permită accesul persoanelor decât la înmormântări. Și atunci, vor intra doar doi membri ai familiei, iar angajații care stau în apropierea lor vor fi echipați cu măști și combinezoane.
Astfel de măsuri au fost luate și de către administratorul Cimitirului Strehareț, ce a decis să nu mai permită accesul persoanelor decât la înmormântări. Iar în timpul înmormântărilor, se vor respecta reguli stricte de protecție. Angajații cimitirului vor avea combinezoane și măști, pentru a nu fi expuși interacțiunii directe cu rudele.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here