Child Protection Compact Partnership între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii

0
70

Ambasada SUA, cu participarea Șefului Cancelariei Prim-ministrului,  Alexandru-Mihai Ghigiu, și a domnului Cătălin Predoiu, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, a reunit reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, autorităților și agențiilor cu atribuții în domeniu și, foarte important, reprezentanți ai societății civile cu activitate continuă în combaterea violenței domestice.

Luminița Popescu, secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați:

„La invitația Excelenței Sale, doamnei Kathleen Kavalec, ambasadoare a Statelor Unite ale Americii în România, am avut onoarea de a participa la ceremonia de semnare a Parteneriatului cadru pentru protecția copilului/ Child Protection Compact Partnership între Guvernul României și Guvernul Statelor Unite ale Americii. În calitate de secretar de stat al ANES, reafirm angajamentul nostru pentru sprijinirea victimelor violenței domestice, a discriminării și traficului de persoane.  Vă încurajez să apelați, cu încredere, linia de asistență disponibilă 24/7, gratuită, la 0800.500.333!”

Acest parteneriat strategic, desfășurat pe o perioadă de cinci ani, subliniază angajamentul comun de a îmbunătăți măsurile de protecție a copiilor. Guvernul Statelor Unite, în colaborare cu organizațiile societății civile, va sprijini agențiile și ONG-urile din România pentru a formula un răspuns eficient la acest fenomen deosebit de grav. ANES rămâne un partener de încredere în lupta împotriva violenței asupra femeilor și fetelor!”

Redactor: Roxana Mihalache

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here