Un colț de rai, la Liceul ‘Nicolae Titulescu’

0
1308

A venit primăvara cu multe culori și în curtea Liceului Teoretic ‘Nicolae Titulescu’. Zeci de elevi de la clasele de arte au dat culoare unui colț din curtea școlii.

Deja a devenit tradiție proiectul  „Să Înflorim Împreună” la Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’ prin care elevii mare crează prin pictură o zonă de poveste pentru colegii lor mai mici.

În ultimii trei ani acest proiect a prins viața în fiecare primăvară, iar acum, 50 de elevi coordonați de doamnele profesoare Adriana Vâlcea și Delia Badea și-au arătat atât imaginația, cât și talentul.

‘În fiecare an, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu din Slatina devine gazda unei activități extraordinare numită „Să Înflorim Împreună”, unde elevii din clasele de arte își unesc forțele cu colegii lor din învățământul primar și cu sprijinul cadrelor didactice pentru a aduce culoare și bucurie în curtea școlii. Această inițiativă nu doar aduce un aer proaspăt și vibrant unității școlare, ci și promovează importanța activității fizice și a jocului în aer liber în rândul elevilor. Prin colaborare și creativitate, elevii demonstrează că pot transforma chiar și cel mai simplu spațiu într-un loc magic și plin de viață’, a declarat Delia Badea, profesor de arte la Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’

Desenele de pe asfalt nu doar că au creat o lume de poveste, ci te îndeamnă și la joc și activități fizice. Au fost diverse jocuri ce încurajează spiritul ludic și interacțiunea între elevi.

‘Folosind vopsele pe bază de apă și multă imaginație, elevii claselor de arte sub îndrumarea cadrelor didactice transformă asfaltul curții într-o pânză imensă, plină de desene vii și pline de viață. Aceste picturi pe asfalt nu sunt doar o modalitate de a decora spațiul școlii, ci au și un scop educativ și recreativ, încurajând tinerele generații să se bucure de mișcare și activitatea fizică în aer liber. Printre desenele realizate se regăsesc scene de joacă în aer liber, cum ar fi șotronul și copy me, care încurajează spiritul ludic și interacțiunea între elevi. Fiecare colț al curții școlii devine astfel un loc plin de viață și energie, unde elevii se pot bucura de momente de distracție și recreere’, a subliniat Badea.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here