Se ridică cortina a Festivalului de Teatru și Film fesTIN

0
1364

Timp de patru zile, Teatrul Național din Caracal va găzdui cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru și Film de scurt-metraj pentru Tineret fesTIN, la care vor  participa tineri actori din întreaga țară, care se vor „duela” la două secțiuni: teatru și film de scurt-metraj.

Anul acesta s-au înscris 50 de mici actori din București, Caracal, Craiova și din alte județe.

Începând de joi, 24 august, timp de patru zile, ne bucurăm de spectacole de teatru și muzică cu ocazia Festivalului de Teatru și Film de Scurtmetraj pentru Tineret – fesTin. Ediția a XV-a va avea loc în orașul nostru în perioada 24-27 august 2023, anunță organizatorii.

Festivalul se adresează liceenilor din clasele IX – XII şi cadrelor didactice care îi îndrumă şi îi încurajează spre simţirile şi manifestările artistice.

Primăria Caracal anunță deschiderea festivalului joi, la ora 18.00, la Teatrul Național  urmată de un spectacol de teatru improshow cu TRUPA FEEL TRUE. Spectacolul va avea loc pe Platoul Administrativ din centrul orașului. Seara va continua cu un concert live NO ANTIDOTE.

În a doua zi de festival sunt programate workshop-uri de teatru și film de scurtmetraj pentru participanții festivalului. Acestea vor începe la ora 10.00 și se vor desfășura pe parcursul întregii zile. Seara sunt programate, la ora 19.00, proiecții filme de scurtmetraj, la Teatrul Național Caracal.

A treaia zi este dedicată concursului pe secțiunea teatru, ce se va desfășura la Teatrul Național Caracal cu începere de la ora 10.00. Ziua se va incheia la ora  19:30 cu un recital de muzică și poezie.

Ultima zi de festival va fi dedicată câștigătorilor, care vor fi premiați la ora 17:00, în cadrul Galei fesTin 2023.

Ediția de anul acesta a Festivalului de Teatru și Film de scurt-metraj pentru Tineret fesTIN se va închea cu un spectacol de teatru STEAUA FĂRĂ NUME în regia lui Vlad Zamfirescu .

Cortina se va ridica la ora 19.00 iar biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului Național Caracal iar prețul unui bilet este de 50 lei(Program: Miercuri- Vineri: 10:00-12:00, 16:30-18:30, Sâmbăta: 10:00-14:00, Duminică: 16:00-18:30).

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here