Lucrări ample la școala din Traian

0
1447

Mai este o lună până la începerea anului școlar iar, din toamnă, elevii din Traian vor învăța în condiții decente.

După ani în care reparațiile la clădirea unității de învățământ au fost mai rare, acum, edilul, Ilie Crîmu, a decis alocarea unor fonduri din bugetul local pentru ca elevii să învețe în condiții mai bune.

Vorbim despre lucrări ample de renovare in care va fi schimbat parchetul din întraga școalaă iar peretii vor fi tencuiți din nou. Aceste lucrări se impuneau mai ales că parchetul existent deja era intr-o stare avansată de degradare.

‘Lucrările sunt în toi și erau necesare. Lucrările in incinta școlii nu au fost efectuate de când a fost scoala construită. Nu mai puteau învăța copii în clase cu parchetul și pereții distruși.Am cerut consilierilor să aprobe alocarea de fonduri din bugetul local pentru ca aceste lucrări trebuiau făcute de mult. Am  alocat 5,6 milioane de lei iar școala va începe în condiții optime. Avem obligația față de acești copii să le creem condiții bune să învețe. Este normal ca ei să aibă condiții , ca cei de la oraș, fiindcă ei sunt copiii noștri și merită tot ce este mai bun’, a declarat Ilie Crîmu, primarul comunei Traian.

Mai mult, elevii vor avea în clase și mobilier nou.

‘Avem un proiect depus pe PNRR pentru care urmează să semnez cerere de finanțare. Este un proiect in valoare de 100.000 de euro și înseamnă schimbarea mobilierului școlar în toate clasele . Vrem să ne asigurăm ca elevii noștri vor avea condiții bune în care să învețe’, a completat edilul.

Redactor:Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here