Declarația unică se depune până la 25 mai

0
254

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Olt reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 212) este data de 25 mai 2023, inclusiv. Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal. Reprezentantii AJFP Olt recomanda contribuabililor: “Recomandăm ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă,în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată”.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Potrivit unui comunicat AJFP “Contribuabilii pot consulta materialul informativ despre Declaraţia unică – formular 212 publicat de ANAF, care poate fi accesat la următorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Despre_DU_2023.pdf “ Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatiul Privat Virtual. Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua operațiuni precum: înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual, completarea Declarației Unice, depunerea Declarației Unice. De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, aflate in subordinea Unitatilor Administrativ Teritoriale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență in vederea depunerii Declarației unice. Informații privind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se găsesc la următorul link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here