ACTIVITĂȚI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

0
266

În perioada 7 – 9 aprilie 2023, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 515 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 92 de permise de conducere, dintre care 64 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 12 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 16 pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute 25 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, au fost constatate 4 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 1 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 1 pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

*La data de 8 aprilie 2023, în jurul orei 21:00, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, în trafic, pe Drumul Expres 12, în afara comunei Bârza, un autoturism ce circula cu viteza de 204 km/h, pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 km/h. Autoturismul a fost oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 35 de ani, din municipiul București. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 lei, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

*n după-amiaza zilei de 9 aprilie 2023, în jurul orei 15:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 6 Găneasă, în timp de desfașurau activitați specifice în comuna Găneasa, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din localitate. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că tânărul nu poseda permis de conducere. Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără pemis de conducere.

*La data de 9 aprilie 2023, în jurul orei 22:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 3 Corabia, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Sârbilor din comuna Izbiceni, județul Olt, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat acestuia testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

*În noaptea de 9/10 aprilie 2023, în jurul orei 00:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal au oprit pentru control, pe strada Calea București, din municipiul Caracal, un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 32 de ani, din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Redactor: Geanina Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here