Un deputat din Olt ia atitudine în scandalul “Steagul Ungariei Mari”:” Există riscul de a crea tensiuni inutile între grupuri și națiuni”

0
633

Un politicial oltean ia poziție în scandalul creat de Federaţia Maghiară de Fotbal care a permis suporterilor să afişeze la meciurile echipei naţionale a steagului Ungariei Mari, care include Transilvania.

Scandalul creat de maghiari nu jignește doar o națiune, ci șase. Mai exact, harta Ungariei Mari cuprinde o parte din Transilvania, dar și regiuni din Slovacia, Croația, Serbia, Ucraina și Slovenia.

Deputatul PNL Olt, Gigel Știrbu, a luat poziție pe pagina sa de socializare, față de atitudinea lipsită de “fair play” a Federaţiei Maghiare de Fotbal și care prin “afișarea simbolurilor politice poate fi interpretată greșit sau poate fi ofensatoare pentru alte persoane sau grupuri, fapt care poate declanșa conflicte și tensiuni.”

“Este inacceptabil să se amestece sportul cu politica și este important să se respecte decizia Federației Române de Fotbal și a UEFA de a nu permite afișarea simbolurilor care fac trimitere la Ungaria Mare la meciurile organizate la nivel european. Opinia publică ar trebui să fie informată că UEFA nu a acordat nicio autorizare în acest sens și ar trebui să ne concentrăm pe sport, lăsând politica în afara terenului. În mod obișnuit, sportul ar trebui să fie un domeniu în care oamenii se adună pentru a se bucura de competiție și performanță, indiferent de naționalitate sau afiliere politică. Este important să se respecte acest principiu și să se mențină sportul ca un teren neutru, unde oamenii se pot întâlni și pot să-și demonstreze abilitățile, fără nicio influență din partea politicului. În cazul în care sportul este implicat în afaceri politice, există riscul de a crea tensiuni inutile între grupuri și națiuni și de a îndepărta oamenii mai degrabă decât de a-i aduce împreună. Mai mult decât atât, afișarea simbolurilor politice poate fi interpretată greșit sau poate fi ofensatoare pentru alte persoane sau grupuri, fapt care poate declanșa conflicte și tensiuni. În acest context, decizia Federației Române de Fotbal și a UEFA de a interzice afișarea simbolurilor care fac trimitere la Ungaria Mare la meciurile organizate la nivel european este una importantă. Această decizie subliniază faptul că sportul trebuie să fie un teren neutru și că simbolurile politice nu ar trebui să aibă loc în evenimentele sportive. În concluzie, este important să ne amintim că sportul trebuie să fie un teren neutru și să evităm implicarea sa în afaceri politice. Decizia Federației Române de Fotbal și a UEFA de a nu permite afișarea simbolurilor politice este o mișcare bună și ar trebui să servească drept exemplu pentru alte evenimente sportive în viitor”, se arată în mesajul postat de deputatul liberal Știrbu.

De asemenea, acesta a revenit cu o postare insoțită de un citat al istoricului Nicolae Iorga: ”România este singura țară din lume înconjurată de propriul neam”

În urma comunicatului Federaţiei Maghiare de Fotbal au luat poziție din ambele tabere, atât politicieni, cât și sportivi , iar UEFA a a anunțat că: ”nu a aprobat în niciun moment utliizarea unor astfel de steaguri și bannere. Prezența unor astfel de simboluri pe stadioane poate duce la impunerea de sancțiuni disciplinare”.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here