Noi speranțe pentru Sala Polivalentă din Slatina. CNI reia procedurile

0
1919

Senatorul de Olt, Siminica Mirea a primit, într-un final, răspunsul la cele două interpelări adresate ministrului Dezvoltării, Cseke Attila-Zoltan, despre soarta proiectului „Sală de sport multifuncţională cu 3000 de locuri, str. Crişan, nr. 33”.

De 14 ani este in lucru acest proiect, iar de mai bine de 10 ani șantierul este părăsit. Primăria Slatina și-a îndeplinit partea sa de contract, dar lucrările s-au blocat, iar CNI a aruncat proiectul într-un sertar. Dacă praful s-a pus pe dosarul Sălii polivalente din Slatina, în teren, rugina s-a așternut pe șantier.

Pentru a primi un răspuns despre soarta acestui proiect cu o valoare de 68 de milioane de lei, demnitarul oltean a fost nevoit să repete interpelarea adresată MDPLA.

Cu paşi mărunţi, dar siguri, pentru interesul unei comunităţi care merită un loc special, la standarde europene, pentru desfăşurarea evenimentelor şi competiţiilor sportive de anvergură, şi nu numai, am tratat subiectul Sălii Polivalente de la Slatina ca pe o datorie faţă de slătineni, sport şi tineri. Am formulat, pentru a doua oară, o interpelare adresată ministrului Dezvoltării, domnul Attila-Zoltan Cseke. Am aşteptat destul timp şi nu am observat nicio mişcare în beneficiul proiectului: „Sală de sport multifuncţională cu 3000 de locuri, str. Crişan, nr. 33”, se arată în mesajul senatorului PSD Olt, postat pe pagina sa de socializare.

La această dată se află în lucru documentaţia privind obţinerea avizului ISU şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, conform documentului înaintat  demnitarului.

 

“A sosit şi cel de-al doilea răspuns. În documentul semnat de un secretar de stat al ministerului de resort, sunt informată că „studiul de fezabilitate actualizat al obiectivului de investiţii a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii”. De asemenea, în prezent, se află în lucru documentaţia privind obţinerea avizului ISU şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă, conform documentului.

Sunt paşi importanţi până aici. Mai sunt informată că documentaţia va fi supusă reavizării indicatorilor tehnico-economici, urmând a se putea emite o hotărâre a Guvernului privind demararea procedurii de achiziţie publică pentru contractarea lucrărilor de execuţie. Pentru mine este o veste bună şi mă bucur că o pot împărtăşi cu dumneavoastră pe această cale.Cum spuneam, Slatina merită! A fost un proiect iniţiat dintr-o necesitate, pentru slătineni şi nu numai, iar beneficiarii finali, adică dumneavoastră, trebuie să primiţi din partea statului obiectivele necesare desfăşurării activităţilor pentru sport şi sănătate. Voi urmări în continuare acest caz, cu un interes mult mai mare şi am încredere deplină că paşii făcuţi până acum şi cei care vor urma sunt cei mai buni”, a împărtășit  Siminica Mirea cu internauții.

Reamintim că, în anul 2014, Compania Naţională de Investiţii a preluat lucrarea cu tot cu constructor. Licitația fusese câștigată de firma gălățeană Vega ’ 93 și care a intrat în insolvenţă.

Sala Polivalentă Slatina ar urma să aibă o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 3.000 de locuri. Pe lângă competiţiile sportive pe care le va putea găzdui, în sala polivalentă vor exista şi spaţii comerciale, dar şi birouri administrative şi săli de conferinţă, iar în faţa clădirii va exista o parcare de 120 de locuri.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here