De 8 martie au purtat pantofi diferiți pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei

0
1403

Ziua Internaționala a Femeii a fost marcată altfel, în mai multe unități școlare din Olt. Campania„Poarta pantofi diferiți pentru egalitate de șanse între bărbați și femei” inițiată de voluntarele de la Clubul Soroptimist Slatina și-a propus să-i conștientizeze pe tineri, și nu numai, cât de incomodă este inegalitatea de șanse.

Este o campanie inițiată de Uniunea Soroptimist International și constă în a purta pantofi diferiți pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei. “A purta pantofi diferiți este dificil și, să nu mai menționăm, incomod. Așa cum este neplăcut sa purtam pantofi diferiți, este neplăcut și să nu existe egalitate de șanse între bărbați și femei. Cu toții suntem oameni, astfel trebuie sa avem drepturi și șanse egale. Scopul campaniei este de conștientizare a inegalității de șanse care a existat și încă există între bărbați și femei. Poartă și tu pantofi diferiți și convinge-te ca inegalitatea dintre pantofi este la fel de incomodă ca și inegalitatea de șanse dintre bărbați și femei! În urma campaniei „Poartă pantofi diferiți pentru egalitatea de șanse între bărbați și femei” am realizat un periplu pe la toate instituțiile importante din oraș: Liceul Radu Greceanu,Liceul Ion Minulescu,Liceul Nicolae Titulescu, Biblioteca Județeană Ion Minulescu, Biblioteca Județeană Ion Minulescu-filiala Casa Tineretului, Teatrul Eugen Ionescu, magazinul Joys, Palatul Copiilor Adrian Băran, Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina. Sperăm că vă va aduce zâmbetul pe buze și dorința de a continua aceasta luptă pentru egalitatea de șanse’’, a declarat președinta Clubului, Valeria Șoaică.

Au schimbat pantofii între ei și elevii de la “Titulescu” iar participanții au vazut că în spatele unui pantof frumos se ascunde de multe ori unul incomod “Am aflat de campania „Poarta pantofi diferiți pentru egalitate de șanse între bărbați și femei” prin intermediul reprezentantelor Clubului Internațional Soroptimist, alături de care am desfășurat multe activități și campanii interesante. Pornind de la faptul că egalitatea de șanse este un subiect sensibil și că în țara noastra procentul este destul de mic, ne-am gândit că gestul nostru de a ne alătura campaniei nu poate face decât bine. În școală, ne dorim să dezvoltăm și competențe civice, astfel încât elevii noștri să conștientizeze respectarea drepturilor fundamentale ale semenilor.

Desi pantofii sunt diferiți, ca și oamenii, trebuie să avem în vedere drepturile fundamentale, o valoare comună care trebuie sa fie aceeași pentru toți. Cu toate că există multe inegalități între femei și bărbați, în ultimele decenii s – au făcut progrese semnificative pentru ca bărbații și femeile să beneficieze de șanse egale în toate domeniile de activitate, măsuri destinate să integreze principiul egalității de șanse și care privesc: tratamentul egal, integrarea perspectivei de gen în toate politicile publice, măsuri specifice de promovare a femeii. Această campanie își dorește să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește egalitatea de șanse între bărbați și femei!’’, a declarat directorul Liceului Teoretic ”Nicolae Titulescu”, Adina Gruia.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here