Scornicești: 9 din cele 10 proiecte depuse pe PNRR au primit finanțare

0
1344

Primăria Scornicești a primit finanțare prin PNRR pentru  nouă proiecte care vizează reabilitarea a cinci școli și a fostei clădiri a primăriei. Totodată a primit bani și pentru actualizarea PUG în format GIS și a PUZ.

Administrația locală a primit finanțare și pentru șase stații de reîncărcare a autovehiculelor electrice și extinderea sistemului de monitorizare și supraveghere video.

La această dată primăria Scornicești a primit finanțare pentru 9 din cele 10 proiecte depuse pe PNRR.

Valoarea totală a proiectelor este de 3.513.815 Euro, la care se adaugă 667.624,85 euro TVA, adică 20.583.973, 96 ron cu TVA.

Doresc să aduc în atenția dumneavoastră faptul că în data de 16 noiembrie 2022, Ministerul Dezvoltării a publicat lista proiectelor aprobate, depuse prin P.N.R.R în cadrul componentei – C10 Fondul Local. În ceea ce ne privește, Primăria oraşului Scorniceşti a elaborat şi depus prin P.N.R.R, în cadrul componentei – C10 Fondul Local următoarele proiecte:

– REABILITARE MODERATĂ LA ȘCOALA CU CLSASELE I-VIII, din sat Mărgineni-Slobozia;

– REABILITARE MODERATĂ LA LICEUL TEHNOLOGIC CONSTANTIN BRÂNCOVEANU, din oraşul Scorniceşti;

– REABILITARE MODERATĂ LA ȘCOALA CU CLSELE I-VIII, din sat Jitaru;

– REABILITARE MODERATĂ LA ȘCOALA CU CLSELE I-VIII, din sat Bircii;

– REABILITARE MODERATĂ LA ȘCOALA CU CLSELE I-IV, din sat Chițeasca;

– REABILITARE MODERATĂ LA FOSTUL SEDIU AL PRIMARIEI, din oraşul Scorniceşti;

– ACTUALIZARE PLAN URBANISTIC GENERAL – FORMAT GIS, ȘI PLAN URBANISTIC ZONAL, în oraşul Scorniceşti, județ Olt;

– Realizare stații de reîncărcare vehicule electrice, 6 bucăți cu câte 2 puncte de încărcare;

– Modernizare și extindere sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului public din oraşul Scorniceşti şi satele limitrofe”, a anunțat primarul Daniel Tudor.

La aceste proiecte se adaugă și cel ce implică  reabilitarea termică a blocuri care urmează să intre în eveluare. Potrivit edilul Daniel Tudor cel mai probabil un loc va primi finanțare. Proiectul ce vizeaza reabilitarea termică a celor 10 blocuri din oraș este împărțit in două loturi iar  valoarea lucrărilor de la primul lot se ridică la 10.711.302, 93 lei fără TVA, iar suma solicitată pentru lotul II este de 9.029, 708,61 lei fără TVA.

“Sunt două loturi de câte 5 blocuri prinse în cele două proiecte. Sunt cele 10 blocuri care au fost depuse pe POIM în 2017 și finanțate ulterior. Dar am renunțat la finanțarea aceasta din cauză că locatarii nu au fost de acord cu cofinanțarea. Era prinsă o finanțare de 60% pe fonduri europene, 15% de la bugetul local și 25% locatari. Cele două proiecte nu mai implică la plată locatarii. Pentru acestea se așteaptă finanțare tot prin P.N.R.R – componenta C5. Avem, așadar, numeroase proiecte aprobate, sunt lucrări necesare pentru localitatea noastră, obiective pe care, în cel mai scurt timp, vă asigur că le vom duce, cu succes, la bunsfârșit”, a  declarat Daniel Tudor.

De asemenea, în Sconoicești va mai fi construită o creșă  cu 40 de locuri. Investiția va fi finanțată de CNI și va fi a doua din oraș.

“În plus, o altă veste bună, venită în aceste zile din partea Departamentului Promovare Investiții Învățământ și Cultură din cadrul C.N.I, suntem informați că a fost APROBATĂ și lista sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat” în care se află inclus și obiectivul de investiții „Proiect tip – Construire Creșă mică, sat Bălțați, Cvartal T 32, orașul Scornicești, județul Olt”, a completat edilul.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here