19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor – un proiect marca Liceul Tehnologic “Alexe Marin”

0
1394

Timp de o lună elevii de la Liceul Tehnologic “Alexe Marin” participă la diverse activități organizate în cadrul Proiectului ” 19 zile de prevenire a abuzurilor şi violenţelor asupra copiilor şi tinerilor”. Pe tot parcursul acestei lunii elevii participă la work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, conceperea unor scrisori, eseuri tematice, realizarea de desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență ale copiilor, realizarea de proiecte media, filme și clipuri cu mesaje anti-violență, întâlniri cu specialiști – medici, psihologi, sociologi, polițiști etc.

“Scopul proiectului este dezvoltarea la tineri a unui comportament responsabil care să demonstreze că apreciază securitatea personală şi a celorlalţi prin dezvoltarea capacităţii mentale a copiilor şi tinerilor de a construi strategii de acţiune manifestate în comportamente individuale autonome şi conştiente care să le permită rezolvarea cu succes a unor situaţii problematice reale de viaţă şi luarea de decizii responsabile’’, a declarat directorul liceului, Valeria Diaconu. Pe parcursul campaniei sunt propuse 19 teme ce sunt dezbătute de elevi împreună cu dascălii, psihologi din cadrul Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Olt dar și polițiști de la Biroul Siguranță Școlară – Inspectoratul de Poliție al Județului Olt.

Cea mai așteptată activitate o constituie ”ZIUA TRICOULUI ALB”- un flash mob în care elevii vor spune STOP Violenței. Aceștia vor avea pe tricouri scrise mesaje, de altfel și la activitățile sportive au participat cu aceste mesaje.

Redactor Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here