Slatina: Peste 800 de studenți încep anul universitar

0
1367

Astăzi, 3 octombrie peste 800 de studenți din Slatina încep noul an universitar, iar în funcție de conducerea facultăților, cursurile se vor desfășura în format fizic sau hibrid. În Slatina au centre două facultăți, USAMV București și Facultatea de Științele Educației Pitești.

Potrivit directorului USAMV Slatina, Victor Tița, mâine va avea loc festivitatea de deschidere a anului universitar pentru 358 de studenți la zi și pentru 100 la fără frecvență.

Totodată și coordonatorul Facultății de Științele Educației de la Slatina, Marin Ionică anunță începerea anului universitar pentru 100 de studenti și 150 de masteranzi. Anul acesta cursurile la Facutatea de Științele Educației se vor desfășura fizic, tot in sălile Colegiului ”Ion Minulescu”, după terminarea cursurilor elevilor, după ora 14.00. Calendarul anului universitar diferă de la universitate la universitate și este votat de conducerea fiecărei instituții de învățământ. În ceea ce privește desfășurarea cursurilor, Universitatea București a anunțat că în anul universitar 2022 – 2023 cursurile se vor desfășura atât fizic, cât și online, în funcție de fiecare facultate în parte. Majoritatea universităților din țară încep anul universitar 2022-2023 pe 3 octombrie, cu mici excepții.

Semestrul I

Semestrul I este în perioada 3 octombrie 2022 – 26 februarie 2023. După începerea anului universitar, urmează o perioadă de 12 săptămâni de cursuri, până pe 23 decembrie. În acest interval, studenții vor avea două zile libere, miercuri, 30 noiembrie, când este Sfântul Andrei și joi, 1 decembrie, când este ziua Marii Uniri. Începând de pe 26 decembrie 2022 și până pe 8 ianuarie 2023, studenții vor avea vacanța de Crăciun. După vacanță urmează perioada de cursuri, între 9 și 20 ianuarie. După cele două săptămâni de cursuri, în perioada 23 ianuarie – 12 februarie se va desfășura sesiunea de examene. În sesiunea de examene, studenții vor avea o zi liberă, marți, 24 ianuarie, când este Ziua Principatelor Române. După sesiunea de examene, studenții vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 13 – 19 februarie. După săptămâna de vacanță, între 20 – 26 februarie are loc sesiunea de restanțe pentru studenții care nu au susținut examenele sau nu le-au promovat în sesiunea de examene. Stundenții care au promoavat examenele în perioada 23 ianuarie – 12 februarie, vor avea o săptămână în plus de vacanță în perioada 20 – 26 februarie.

Semestrul al II-lea

Semestrul al II-lea începe pe 27 februarie și durează până pe 14 aprilie 2023. Ziua de 14 aprilie este declarată zi liberă legală de la stat, pentru că atunci este Vinerea Mare. Între 17 și 23 aprilie 2023, studenții vor avea vacanţa de Paşte. După vacanța de Paște urmează cursuri, în perioada 24 aprilie – 19 iunie 2023. În cele șapte săptămâni de cursuri, studenții vor avea trei zile libere, luni, 1 mai când este Ziua Muncii, joi, 1 iunie de Ziua Copilului și luni, 5 iunie, când este a doua zi de Rusalii. În semestrul al II-lea, sesiunea de restanțe va fi în perioada 12 iunie – 2 iulie 2023. După sesiunea de restanțe, studenții vor avea o saptămână de vacanță, de pe 3 iulie, până pe 9 iulie. Urmează apoi, în perioada 10 -16 iulie, sesiunea de restanțe, pentru studenții care nu au susținut examenele sau nu le-au promovat în sesiunea de examene. La fel ca în semestrul I, studenții care au promovat examenele în sesiune, vor avea vacanță, când colegii lor vor susține examenele în sesiunea de restanțe. În perioada 17 – 28 iulie, la unele universități din țară, studenții desfășoară stagiul de practică.

Semestrul al II-lea pentru ani terminali Studenții din anii terminali vor începe semestrul al II-lea tot pe 27 februarie 2023. Diferența este că, în perioada 19 iunie – 2 iulie, vor avea două săptămâni pentru pregătirea examenului de licență/disertație. După cele două săptămâni, în perioada 3 iulie – 9 iulie 2023 studenții vor susține examenul de licență/disertație.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here