Zilele cărților la GPP “Ion Creangă”. Surprize de la părinți pentru cei mici

0
1398

Proiectul „Fiecare copil merită o poveste” a deschis noi orizonturi atât celor mici, dar și părinților. Săptămâna aceasta, la GPP “Ion Creangă” s-a desfășurat un proiect dedicat cărților.

După ce au citit și au descoperit frumusețea lecturii, copiii de la Grădinița cu Program Prelumgit “Ion Creangă” au realizat o expoziție cu desene din povești. Expoziția „Poveştile prind viață în desenele copiilor” a îmbogățit curtea grădiniței pentru o zi. Activitățile nu s-au oprit aici, iar in fiecare zi un părinte a venit pentru a le citi o poveste celor mici. Astăzi, de Ziua Internațională a Cărților pentru Copii, fiecare părinte și-a așteptat micuțul la ieșirea de la grădiniță cu o surpriză.

“Zilele cărților în Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creanga” desfășurate în săptămâna 28 martie -1 aprilie, au cuprins expoziția „Poveștile prind viață în desenele copiilor”, părinți care zilnic au citit copiilor de la toate grupele, vizite la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu”. La acestea s-a adăugat surpriza pregatită pentru cei mici cu ajutorul părinților, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților pentru Copii (2 aprilie). Toți copiii grădiniței au primit cadou o carte in momentul in care părinții i-au luat acasă la sfârșitul programului. Toate acestea au fost organizate în cadrul Programului national pentru stimularea lecturii în grădiniță ți familie „Fiecare copil merită o poveste”, a declarat Corina Nistor, profesor invățământ primar în cadrul GPP “Ion Creangă”.

De altfel, grădinița a organizat numeroase activitați care să stimuleze lectura, în decursul anului trecut. “Unitatea noastră a primit titlul de grădiniță bibliotecă din anul școlar trecut, ne dorim să creștem generații de cititori și facem tot ceea este posibil ca cei mici să iubească de mici lectura și cartea. Credem ca prin implicarea părinților și a tuturor celorlalți adulți din viața copiilor, putem’’, a conchis educatoarea.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here