Un nou lot de teste de salivă pentru elevi. 162.000 de teste vor ajunge în școli

0
1185

Un nou lot de teste de salivă pentru elevi a ajuns astăzi  în Olt. Acesta este al 7-lea  lot ajuns pentru elevii olteni. Până acum , în școli au ajuns în jur de 500. 000 de teste COVID pe baza de salivă.

Prinele teste au ajuns  la finalul lunii noiembrie, iar în decembrie au fost alocate trei loturi mai mici, de teste. In ianuarie , în schimb, nu au mai fost întâmpinate probleme cu achiziția testelor.

Potrivit inspectorului general al ISJ Olt, Victor Iacobescu, astăzi directorii școlilor vor ridica testele COVID.

“Azi, la sediul ISJ Olt, începând cu ora 14.00, vor sosi directorii de școli să primească 162.000 de teste de salivă”, a anunțat inspectorul general al ISJ Olt.

In acest moment, în județ avem 5 școli integral în sistem online și alte 43 de clase, iar aproximativ 300 de elevi și peste 140 de cadre didactice au fost depistate pozitiv la testul pentru COVID 19.

Astăzi rata de infectare la nivelul Olutului este de 12,55  la mia de locuitori, iar în 31 de  localități rata de infectare depășește 10 la mia de locuitori. Doar într-o singură localitate, Vișina Nouă nu sunt înregistrate cazuri de Sars Cov 2. În Slatina rata de infectarea a depășit 28 de persoane infectate cu COVID la mia de locuitori

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here