„REEFLEXIE“ , pe simezele Galeriei “Artis”

0
1127

Astăzi, la Galeria “Artis” va avea loc un nou vernisaj. Artistul plastic Claudiu Schiteanu va prezenta slătinenilor, iubitori de artă, o nouă expoziție ce însumează 30 de lucrări ce au ca element central “casa”.

“Pornind de la conceptul de „casă“, continuând cu ideea de familie, care emană căldură și siguranță, lucrările artistului denotă unitate manifestată într-un mod unic, iar omul își pune amprenta personală și își face simțită prezența în fiecare compoziție artistică.

Elementele fundamentale și susținătoare precum grădina, cetatea, turnul, întăresc ideea continuării vieții pe pământ”, a declarat George Smarandache, directorul Muzeului Județean Olt.

Expoziția de pictură „REFLEXIE“ a artistului plastic Claudiu SCHITEANU este organizată de Muzeul Județean Olt. Artistul este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Râmnicu Vâlcea și absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, specializarea Pedagogie – Arte Plastice și Decorative.

Claudiu SCHITEANU a urmat studii universitare de masterat la Universitatea „Lucian Blaga“ Sibiu – specializarea restaurare lemn policrom fiind expert în restaurare pictură și artă veche românească.

Din 2006 și până în prezent este profesor de Educație Plastică la Râmnicu Vâlcea.

„Artistul plastic Claudiu SCHITEANU a participat la mai multe simpozioane de arte vizuale și a fost colaborator la restaurarea picturii bisericești din mai multe lăcașuri de cult. A avut atât expoziții personale cât și de grup, lucrările artistului făcând parte din colecții particulare din Anglia, Italia și România’’, a completat Smarandache.

Expoziția „REEFLEXIE“ de la Galeria „Artis“ va putea fi admirată de publicul slătinean până pe data de 3 august.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here