Marți.13- Ziua Informării Preventive

0
1492

Pompierii olteni au desfăşurat astăzi mai multe activităţi dedicate „Zilei Informării Preventive” din România: Marţi 13 „Acasa în siguranţă!”
În cadrul activităților dedicate Zilei Informării Preventive au fost organizate  puncte de informare în Slatina, Caracal, Balș și Scornicești.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Olt au distribuit cu această ocazie flyere şi pliante care conţin măsuri şi reguli de prevenire a incendiilor, cât şi diverse informaţii legate de adoptarea unui comportament corespunzător în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

“Ziua Informării Preventive, se desfășoară începând din anul 2011, la inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de fiecare dată când ziua de marți coincide cu data de 13. Desfăşurate de această dată sub sloganul „Acasă în siguranță”, activităţile informativ-educative urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc.

În acest context, pompierii olteni au desfășurat acțiuni de informare preventivă în zone cu aflux de persoane, din municipiile Slatina și Caracal și orașele Balș și Scornicești’’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Potrivit aceleași surse, acțiuni similare se vor desfășura în toate localitățile din județ, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care au primit materiale de informare preventivă pentru diseminarea către cetățeni și afișarea la sediile instituțiilor locale.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuinţe, iar principalele cauze care duc la apariţia incendiilor sunt: coşul de fum defect sau necurăţat – 34%, instalaţii electrice defecte sau improvizate – 22%, mijloacele de încălzire – 17% şi fumatul şi focul deschis -13%.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here