Evaluarea Națională Olt: 5 medii de 10 obținute de elevii din Slatina. Promovabilitate de 74,44%.

0
2056

Emoțiile absolvenților de gimnaziu s-au terminat. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 au fost publicate pe evaluare.edu.ro.. Asta înseamnă că pe pagina online dedicată rezultatelor de la Evaluare Națională 2021 apar coduri în dreptul cărora vor fi afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Evaluarea Națională a primit anterior afișării rezultatelor codul specific.

În Olt 5 elevi au reușit să obțină nota maximă la examenul de final de gimnaziu. Trei dintre elevii cu notă maximă sunt de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, unul de la Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina şi unul de la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina.

Printre aceștia se număra și fiul fostului primar de la Vitomoirești, Robert Rotea. Radu Rotea este elevul de 10 de la Școala “Eugen Ionescu” Slatina.

“Doar 5 elevi au obtinut media generală 10 la EVALUAREA NAȚIONALA in Județul Olt printre care și tu.Ești minunea din viața noastră! Te iubim enorm! Mulțumim pentru implicare unor doamne speciale din viața lui Răducu(Doamna profesor Gratiela POPA și doamna profesor Dana PLETOIU)’’, a postat pe pagina sa de socializare fostul edil. La polul opus este un elev de la Liceul Tehnologic Văleni care a obținut nota 1.00.

Alți 331 de candidați au absentat din cei 2414 de înscriși. Rezultatele le puteți găsi aici: http://evaluare.edu.ro/Evaluare/

Potrivit ultimelor informații, la nivelul județului Olt, la Evaluarea Națională, avem o promovabilitate de 74,44%. La limba și literatura româna au promovat 84,78% dintre care 1.755 de elevi au obținut o nota cuprinsă între 5 -9.99 iar 12 elevi au avut lucrări notate cu nota 10. La matematică promobabilitatea înregistrată este de 64,82% dintre care 1318 elevi au obținut o notă cuprinsă între 5.00 -9.99 iar 29 de elevi au primit nota 10.

Elevii nemulţumiţi de nota obţinută pot să depună contestaţii în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi miercuri (în intervalul orar 8,00 – 12,00), acestea putând fi transmise şi prin mijloace electronice.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, a anunțat Ministerul Educaţiei. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here