9 biblioteci comunale din Olt, partenere în Programul CODE Kids

0
3125

Potrivit reprezentanților Bibliotecii Județene “Ion Minulescu”, unitatea ce va coordona proiectul la nivelul județului, au fost înscrise în program șase biblioteci comunale și două din orașe. Concret, copiii vor învăța programare în bibliotecile din comunele Osica de Sus, Crâmpoia, Brastavățu, Vișina Nouă, Ianca și Dobrosloveni, dar și în Caracal la biblioteca “Virgil Carianopol” și în Balș la biblioteca “Petre Pandrea”.

În fiecare bibliotecă parteneră vor fi formate echipe de cate 12 copii cu vârsta de 10-14 ani, ce timp de trei ani vor învăța tainele elementare ale programării.

Proiectul CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

CODE Kids România este un proiect de educație digitală, implementat de Fundația Progress, începând cu anul 2017, cu sprijinul Simplon România și al bibliotecarilor locali. Este programul gratuit și are ca scop crearea unei mișcări de coding și ȘTIM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) în care copiii se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative. În acest moment, la nivel național, biblioteci din 19 județe sunt partenere ale programului.

REDACTOR: GEORGETA TRUȘCĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here