Paul Stănescu:” Țara are şansa dezvoltării prin absorbția fondurilor europene sau guvernamentale”

0
1155

Accesarea fondurilor europene și guvernamentale este unica șansă a comunitătilor locale să facă un pas către dezvoltare. Aceasta este părerea senatorului de Olt, Paul Stănescu.

Demnitarul oltean consideră prioritară implemantarea unor proiecte pe PNDL dar și pe programele cu finanțarea europeană. În perioada în care Paul Stănescu a ocupat funcții de conducere în administrația județeană (președinte al CJ Olt) și în cea centrală ( ministru MDRAP) prioritare au fost acordarea de sprijin autorităţilor administrației publice locale pentru implementarea de proiecte concrete în beneficiul cetățenilor, prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi absorbția fondurilor europene. Iar efectele s-au văzut: mii de proiecte au fost finalizate în toată ţara prin PNDL şi 876 milioane euro au ajuns în România, din fonduri europene.

“Fiecare judeţ, oraş sau comună din această ţară are şansa dezvoltării prin absorbția fondurilor europene sau guvernamentale. În ciuda unui dezastru de proporţii generat de pandemie şi incompetenţa crasă a unui guvern preocupat doar de alegeri, PSD vine cu un program consistent şi coerent pentru rederesarea economică. Ca fost preşedinte de consiliu judeţean am cunoscut nevoia ca de aer a fondurilor nerambursabile pentru a dezvolta comunităţile pe care le reprezinți. Ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ştiind că acest minister este gura de oxigen pentru investiții masive în comunităţile locale, m-a preocupat transpunerea in realitatea a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Primarii se săturaseră de proiecte doar pe hârtie, ei aveau nevoie de finanțare justă pentru extinderea reţelelor de apă şi canal, pentru drumari, pentru dispensare, pentru școli şi grădinițe”, a declarat Paul Stănescu , senator PSD Olt.

Deminitarul oltean vorbește și despre proiectele de viitor ale PSD în ceea ce privește asigurarea finanțării atât de necesare pentru dezvoltarea sudului țării.

“Ce ne propunem astăzi pentru viitor: TOTAL 35 MILIARDE EURO PÂNĂ ÎN 2024 pentru dezvoltarea regională: – Întâi fondurile europene, apoi cele de la buget pentru investițiile în dezvoltarea locală – România are la dispoziție pentru dezvoltare locală 33 de miliarde euro până în 2024. Nu trebuie să irosim resursele naționale pentru investiții care pot fi susținute cu surse europene. Banii de la buget vor finanța doar proiecte care nu pot fi finanțate din bani europeni; – Simplificarea procedurilor transparentizarea investițiilor publice; – PNDL, CNI, ANL și Cadastru devin programe suport pentru completarea proiectelor pe fonduri europene; – Sprijin pentru Grupurile de Acțiune Locală din Mediul Rural – Leader; – Elaborarea a 8 programe operaționale regionale, gestionate în fiecare regiune de dezvoltare; – Creșterea capacității ADR de a gestiona eficient aceste programe, ca Autorități de Management; – Creșterea capacității consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene – implementarea soluțiilor prin care și UAT să beneficieze de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor; – Rol consolidat al consiliilor județene în comitetele de monitorizare POR din fiecare regiune”, a conchis Stănescu, candidat PSD Olt pentru Senatul României.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here