Condițiile în care e permisă deplasarea în afara localității după 15 mai

0
769

Cu totii asteptam ziua de 16 mai, ziua in care vom putea iesi din case dupa perioada de izolare. Ministerul de Interne reaminteste insa, ca ameninţarea noului virus este departe de a fi trecut.
Odată cu încetarea stării de urgenţă şi a efectelor ordonanţelor militare, odată cu intrarea în starea de alertă, ministerul de Interne se gândeşte serios să menţină interdicţia de ne deplasa în afară localităţilor. Din 16 mai, aşadar, ar putea fi permise deplasările în interes profesional, cele făcute în scop umanitar sau de voluntariat, deplasările celor care sunt nevoiţi să îşi lucreze pământul sau să îşi culeagă roadele şi să le şi vândă în pieţe.
Tot de săptămâna viitoare, ar avea libertate de mişcare cei care deţin proprietăţi în alte localităţi decât în cele în care domicliază, ori cei care sunt nevoiţi să ceară şi să obţină documente oficiale. Şi pentru că începe sezonul vacanțelor, ministerul de interne acceptă ca excepție sejururile în staţiunile balneare, doar pentru proceduri programate de tratament.
Vor fi permise şi activitățile recreative, cum ar fi drumeţiile, ciclismul sau pescuitul, cu respectarea unor condiţii minime cum ar fi ca grupurile să nu fie mai mari de trei persoane. Nu se mentioneaza insa nimic despre necesitatea declaratiilor pe propria raspundere.
Pe adresa de poştă electonica propuneri.relaxare@ms.ro, vor putea fi trimise toate sugestiile cu privire la relaxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here