Peste 6000 de elevi, din Olt vor primi tablete de la Minister

0
2046

După ce fiecare părinte a completat un chestionar, reprezentanții MEC au decis să cumpere 250.000 de tablete pentru copiii care nu au în acest moment acces la niciun fel de dispozitiv conectat al internet.
Pentru acest lucru bugetul ministerului a fost suplimentat cu 150 de milioane de lei pentru anul 2020.


Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar.
„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.
La nivelul județului Olt au fost identificați 6750 de elevi care nu au acces la tehnologie din 56 682
„În urma analizei datelor introduse în SIIIR la gimnaziu au fost identificați 2092 la nivel gimnazial (1167 din mediul rural, 925 din mediul urban), la primar au fost identificați 4189 de elevi (2557 din rural și din urban 1632), la învățământul profesional au fost identificați 285(17 din rural și 268 din mediul urban), iar la liceu au fost identificați 184de elevi( 46 din mediul rural și 138 din mediul urban). La nivelul județului au fost distribuite, în acestă perioadă, elevilor 776 de tablte ce provin din donații sau de la primării”, a declarat Dana Țîrcomnicu, inspector general ISJ Olt.
Totodată au fost identificați și 846 de elevi ce nu au acces la tehnologie, aceștia provenind din sistemul particular, din școlile sanitare. Tablete vor primi și 73 de cadre didactice ce au declarat că nu au acces la dispozitive cu acces la internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here