Dascălii care s-au înscris în Proiectul CRED susțin cursurile online, și urmează ca în același sistem să fie evaluați.

0
2781

„Programul CRED nu se finalizase când a intervenit starea de urgență iar pentru finalul programului valabil pentru 46 de grupe din regiunea SV Oltenia s-a transformat în predare online. Inclusiv evaluarea se va face online. În același sistem vor lucra și alte 50 de rupe ce urmează să intre în pregătire din 2 iunie”, a declarat Marius Bălașa, director CCD Olt.
Până la această dată prin acest program au fost intruiți 3000 de dascăli din regiunea SV Oltenia din cele 7500 de cadre didactice câte s-au înscris.
În Olt, din cei 1000 înscriși până la această oră avem 600 de cadre didactice ce au urmat cursurile. Vorbim despre profesori din învățământul primar și gimnazial.


Proiectul CRED este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și vizează reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. 55.000 de profesori vor fi trimiși de minister la cursuri de formare profesională, dintre care 15.000 de profesori din învățământul primar și 40.000 din cel gimnazial, dar și 6000 de directori și directori adjuncți care-și desfășoară activitatea pe nivelul de învățământ primar.
Programele de formare sunt gratuite, profesorii urmând să primească o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.
Proiectul va fi finalizat în noiembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here